Tuesday, 17 July 2012

♥♥ Wanita Yang Menjadi Tarikan Buat Seorang Insan Yang Bergelar Lelaki ♥♥

Bismillahirrahmanirrahim / بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .

Assalamualaikum...
 KHASNYA BUAT SUAMI :

1. SIKAP KEIBUAN
Banyak lelaki yang terpikat pada wanita yang bersikap keibuan,lembut,mengambil berat dan penuh kasih sayang..Wajah yang keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress,cemas,gelisah dan senang.

2. KEANAK-ANAKKAN
Dalam batas yang wajar,sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki..Mereka terasa terhibur dengan keletah anda,tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati..Tetapi sikap keanakan yang menyenangkan..Misalny­a kemanjaan wanita.

3. PENUH PENGERTIAN
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya..Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan,memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. 

4. MENGHARGAI
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki..Berbeza dengan wanita yang suka di perlakukan dengan lembut,lelaki suka dihargai,dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan..Pengharg­aan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

5. MENJAGA PENAMPILAN
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik,bersih,kemas dan menarik..Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. 

6. PANDAI BERBICARA
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual..Walau walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita,wanita tersebut dapat mengimbanginya..Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif,tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik,serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik.

7. PANDAI BERGAUL DAN MENYESUAIKAN DIRI
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki..Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda..Apabila berhadapan dengan suasana yang baru,wanita tersebut tidak gentar,malah cepat menyesuaikan diri..Dia mudah diajak kemana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

8. MENGHORMATI DIRI SENDIRI
Lelaki suka wanita yang menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita,bersikap sopan dan mempunyai etika..Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yang baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.

9. SIMPATI DAN PRIHATIN
Lelaki suka wanita yang murah hati,mengambil berat,simpati pada nasib yang susah..Sayang pada kanak-kanak dan tidak memilih bulu..Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia..Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah dan mempesona..

Wallahu a'lam...         

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...